"Egy hídon szállunk" rendezvény a Csili Művelődési Központ-ban

2015.05.03 11:00

Összefogás a fogyatékkkal élő művészekért rendezvény

A mai világban az emberek megosztóan viszonyulnak a fogyatékkal élő művészekhez. Ezen a rendezvényen a tehetség az, ami igazán számít! Célja, hogy ledöntse a láthatatlan falat az ép és a fogyatékkal élő művészek között, valamint teret adjon a szereplésnek.

Egy napon, egy maréknyi csapat úgy döntött, létrehoz egy összefogást, melyben megmutatja, hogy a testek szükségletei felett egy magasabb rendű teremtő általi erő működik, s csomagolja a jövőnek a ma kultúráját. A mai jóléti kultúra nem teszi lehetővé mindenki számára azt, hogy az emberekben rejlő teremtő erő és kreativitás szárnyalhasson. Problémának látták, hogy a művészeknek alig van esélyük megmutatni magukat, a fogyatékossággal élő művészeknek pedig még kevesebb lehetőségük van, annak ellenére, hogy sokszor ép emberek képességei felett teljesítenek kitartásukkal, önbizalmukkal, és azzal, hogy nem adják fel soha. Példaként állnak mindenki előtt, és ezt másoknak is látniuk, hallaniuk kell.

 

Dóró Sándor költő, Klajkó Szandra énekesnő és koreográfus, s Nemec Mariann költő a Teart Művészeti központ oszlopos tagjai indították el tehát ezt a társadalmi kezdeményezést: Művészek a fogyatékossággal élő művészekért.

Szerencsére a támogatók tábora folyamatosan nőtt, egyre többen szegődtek a nemes ügy mellé. A cél mindannak hangsúlyozása, mindazonáltal a társadalom figyelmének felhívása arra, hogy a fogyatékkal élő emberek ugyanolyan tehetségesek, mint a nem fogyatékkal élők.

 

Magyarország elismert énekesnője Barbee, és az Operettszínház Rómeója, azaz Veréb Tamás is csatlakozott! De, hogy ők miként vélekednek a jótékonykodásról, illetve mit hallhat tőlük az, aki kilátogat a rendezvényre? Miért fakadt dalra Ivanova Daniela a rendezvény kapcsán? Cikkünkben ezekre a kérdésekre is választ adunk.

“Jótékonykodni jó! Jó másoknak, jó nekünk, a lelkünknek!” /Barbee/

Az Egy hídon szállunk elnevezésű jótékonysági rendezvény azért jött létre, hogy megnyissa a teret a nem fogyatékkal élő és a fogyatékkal élő művészek között. Itt nincsenek határok, csak a tehetségre fordítják a hangsúlyt. A rendezvényen színes programok várják az érdeklődőket! Az összefogás megvalósítására 2015. Május 3.-án a Csili Művelődési Központ ad otthont. Úgy gondolom, hogy a rendezvény látogatása remek lehetőséget nyújt mindazok számára, akik valamilyen oknál fogva elfogultak voltak a fogyatékkal élő művészek iránt. A fellépők névsorában többek közt olyan neves művészek, írók, sportolók, táncosok, színészek és énekesek is megjelennek, akik a sikeres karrierjük mellett boldogan szakítanak időt a jótékonykodásra, és ezzel példamutató magatartást mutatnak.

 

Magyarország elismert énekesnője Barbee is csatlakozott a kezdeményezéshez: „Számomra a hírnév lehető leghasznosabb felhasználása a jótékonykodásban rejlik, ezt pedig elég gyakran meg is teszem, ha lehetőség van rá. Egy nagyon kedves barátnőm által jött a felkérés, hogy részt vennék e ezen a rendezvényen, én pedig habozás nélkül igent mondtam! Jótékonykodni jó! Jó másoknak, jó nekünk, a lelkünknek! Emellett egy nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hiszen a művészetben, a tehetségben nincsenek korlátok és ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy ezt megmutassuk!” – mondta az énekesnő.

osszefogas_2.jpg

 

A színház és a musical rajongók sem fognak unatkozni ezen a délutánon, ugyanis a fellépők között található még az Operett színház Rómeója is, ismertebb nevén Veréb Tamás. Elárulta nekünk, hogy a közönség biztosan hallhatja tőle többek közt a John Legend – All of me című számát, valamint előad majd valamelyik musicalből is egy dalt.

osszefogas_3.jpg

A kezdeményezés himnusza az „Egy hídon szállunk” címet kapta, melyben Klajkó Szandra is dalra fakad. „Amikor kirajzolódott a rendezvény témája az jutott eszembe, hogy egy olyan dal kéne, amelyet mindenki ismer majd. Fontos, hogy ezáltal több emberhez is eljut az üzenet. A dal maga Édesapumé, a szöveg az enyém, a hangszerelés pedig Halász Sándor csodasága! Danielát Angelen keresztül ismerem, és nem volt kérdés, hogy ennek az ügynek méltó, angyali hírnöke lesz!” – mondta az énekesnő. A dalt kifejezetten erre a rendezvényre készítették!

 

„Megtiszteltetés számomra, hogy a himnuszt Klajkó Szandra énekesnővel adhatom elő, ugyanis már régi vágyam volt egy fontos üzenetet hordozó dal eléneklése. Szeretek a zenén keresztül érzelmeket, gondolatokat közvetíteni, és örülök, hogy erre most lesz lehetőségem. A dal legfontosabb mondanivalója számomra az, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk és összefogással nincs olyan akadály, amit együtt le ne győzhetnénk!” – vallott az énekesnő. Elárulta nekünk azt is, hogy hatalmas öröm számára, hogy a rendezvény részese lehet. Szívesen áll olyan ügyek mellé, amelyek mondanivalójával azonosulni tud.osszefogas_4.jpg

 

Ivanova Daniela (kerekesszékes énekesnő) nagyon kedveli a dallamát, a zenei alapját és a szövegét is. Úgy gondolja, hogy a dal önmagában nagy hatással lesz a közönségre, szeretné ha megérintené a szívüket.

Egy hídon szállunk csapata adományokért cserébe média megjelenéseket biztosít azoknak, akik valamilyen formában támogatják a kezdeményezést. Erről bővebb információt e-mailen az egyhidonszallunk@gmail.com-on kaphat.

(forrás: pop-hoppextra.blog.hu)